Alle verspreidvormen
Scherpe tarieven
Eenvoudig bestellen
Snel laten verspreiden

Blog Post

Invoering Ja/Ja stickers – aantal gemeentes uitgebreid

Voor 2018 opt-out

Tot 2018 werd er in Nederland voor de verspreiding van huis-aan-huis reclame gebruik gemaakt van een opt-out systeem. Verspreiders van reclamedrukwerk mochten geen flyers en folders bezorgen in brievenbussen met een Nee/Nee- of Nee/Ja-sticker.

Amsterdam 1e stad met JA-sticker 

Begin 2018 voerde de gemeente Amsterdam een Ja/Ja-sticker in. Bij dit nieuwe opt-in systeem mogen nog uitsluitend flyers en folders worden bezorgd op adressen met een Ja/Ja-sticker. Geen sticker op de brievenbus impliceert dat huishoudens geen reclamedrukwerk maar wel weekkranten willen ontvangen. Met een Nee/Nee-sticker geven huishoudens aan geen reclamedrukwerk en weekkranten te willen ontvangen.

Gerechtshof Amsterdam

Nadat het gerechtshof de invoering van de Amsterdamse Ja/Ja-sticker eind 2019 had goedgekeurd, volgden begin 2020 andere steden. Op dit moment is de sticker in de volgende gemeentes ook uitgerold: Aalten, Albrandswaard, Alphen-Chaam, Amersfoort, Amsterdam, Assen, Baarn, Barendrecht, Bergeijk, Bronckhorst, Dalfsen, Deurne, Deventer, Dronten, Enschede, Geldrop, Gorinchem, Gouda, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Hellendoorn, Hengelo (Ov), Hollands-Kroon, Kampen, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Maassluis, Meppel, Mierlo, Oegstgeest, Ooststellingwerf, Opsterland, Pijnacker-Nootdorp, Rheden, Ridderkerk, Rijssen-Holten, Rotterdam, ‘s-Gravenhage, Schiedam, Soest, Teylingen, Tilburg, Utrecht, Vlaardingen, Winterswijk, Zaanstad, Zevenaar en Zwolle.

Invoering

1 maand na de invoering van de Ja/Ja-sticker in Haarlem, Utrecht en Tilburg deelt de verspreider van het folderpakket Spotta de eerste ‘stickerpercentages’. Het nieuwe netto bereik in de steden Haarlem: 24%, Utrecht: 21%, Tilburg: 33%.

De Ja/Ja-sticker wordt vooral ingevoerd in steden waar het bereik van folderreclame vanwege de vele Nee/Nee-stickers toch al rond de 40 of 50 procent zit. Overall is het aantal huishoudens dat folders ontvangt met zo’n miljoen teruglopen. Dat is 20 procent van het totale bereik van 5,4 miljoen huishoudens in Nederland. (gegevens 2020)

In de rest van Nederland is gewoon nog sprake van het oude opt-out systeem. Binnen onze webshop worden altijd de meest recente netto (bereikbaar) te verspreiden oplages weergegeven. De oplages voor de Ja/Ja-sticker in de diverse steden wordt wekelijks bijgesteld en up-to-date gehouden op basis van de input van de verspreiders. 

Rendabel

Het is natuurlijk wel zo dat het bereik in de Ja/Ja-sticker steden flink is gedaald / zal dalen. Om de bezorging in deze steden rendabel te houden voor de verspreiders is sprake van een toeslag op het tarief voor verspreiden. Binnen onze webshop is deze toeslag reeds verwerkt voor de betreffende postcodes.    

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts

Betaalbaar flyers verspreiden
Betaalbaar flyers verspreiden?

Betaalbaar flyers verspreiden ? Wij hebben de oplossing voor jou! Met onze betaalbare en efficiënte flyer

Vakantiekaart kids zomer
Laat uw boodschap stralen

Laat uw boodschap stralen met Foldervisie’s unieke drukwerk, effectieve drukwerkverspreiding en gepersonaliseerde direct mail